Известие

Collapse
No announcement yet.

как се сменят задни дискови спирачки (накладките) за 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как се сменят задни дискови спирачки (накладките) за 145

Здравейте колеги имам алфа 145 1.4 т.с. 99г.
    Днес си купих задни накладки мисля че бяха на Пермафус за 35 лв.
    Отзад съм с задни дискове
    има ли някаква особеност при сменянето днес отвъртях 2 те болчета, които са едно под друго на разтояние 10 см но не успях да извадя апарата защото заваля зверски и го оставих за утре и как да пребера буталцето четох тук че без щанга и че трябва да отвия капачката на казанчето за течноста на спирачките мерси предварително на тези който ще са така добри да помогнат и ако има някакви схеми или снимки ще е супер МЕРСИ предварително
    Alfa 145 1.4 TS 103hp 16v

Можеш да погледнеш тук http://www.alfa145.com/upload/Alfa145Ma ... brakes.PDF От стр. 18 до 21 е за задните дискови спирачки.
    Отвори си капачето на спирачната течност, когато събираш буталцето, за да може свободно да прелее, ако имаш много спирачна течност. Даже можеш и да увиеш едно парцалче, за да попие направо...

ПС: Между другото сега забелязах,че си от Пловдив.Ако можеш и искаш ела на срещата днес в 19:00 на полигона, до гребния канал. Надявам се, че ще се съберем доста алфички
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

не става с щанга, буталото е на резба, трябва да се навие навътре. и внимаваи като слагаш накладките има улеи на тях трябва да ги паснеш с буталото иначе се изнаосват на криво налкадките, и не отвиваи нисщо за обезвъздушаване по апарата. само внимаваи като върнеш буталата да не ти прилее казанчето с спирачната течност поне на моита процедурата е такъва и се получи перфектно
      НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Working...
      X